Nieuws

« Vorige - Volgende »

Subsidie voor Boost, Alphen Beweegt en Tom in de Buurt

25 februari 2018 - 10:04  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Subsidie voor Boost, Alphen Beweegt en Tom in de Buurt

Alphen aan den Rijn - Niet alleen de samenwerking van alle partners binnen Boost, Alphen Beweegt en Tom in de buurt levert goede resultaten op volgens het college. Er wordt ook nauw samengewerkt met veel andere partijen zoals de huisartsen, wijkverpleging, sportverenigingen, culturele verenigingen Gemiva, Ipse de Bruggen, Open Venster, bibliotheek, theater en het onderwijs.

Door de inzet van Boost, Alphen Beweegt en Tom in de buurt en de focus op de kwetsbare inwoners is een nieuw laagdrempelig aanbod van activiteiten ontstaan, naast het voortbestaan van een aantal reguliere basisvoorzieningen.  

Wat doen deze partijen? 
Alphen Beweegt ondersteunt kwetsbare inwoners tot het ontwikkelen en behouden van een gezonde leefstijl. Zij zetten de kracht van sport en cultuur wijkgericht in om kinderen buiten in beweging te krijgen en mensen met een beperking, senioren en nieuwe Nederlanders te activeren, te verbinden en voor te lichten over gezond gedrag.

Tom in de buurt biedt ondersteuning in de wijk voor inwoners met vragen en behoeften over zorg en welzijn. Met als doel sterke en kwetsbare inwoners met elkaar te verbinden, zodat ieder op zijn eigen manier kan meedoen aan de samenleving.

Boost is een samenwerkingsverband van acht organisaties en staat voor Bouwen aan Opgroeien, Ontwikkelen, Sport en Talent.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn
BOOST.'
BOOST

Bouwen aan opgroeien, ontwikkeling, sport en talent.