Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphenaren niet blij met verhoging parkeervergunning

20 april 2018 - 20:48  •  reacties

Alphenaren niet blij met verhoging parkeervergunning

Alphen aan den Rijn - "De nieuwe tarieven zijn het gevolg van de businesscase parkeren, die door de raad is vastgesteld. De maatregelen worden nu gefaseerd ingevoerd, waaronder een aanpassing van de tarieven voor parkeervergunningen", aldus een woordvoerster van de gemeente. "Hier is in de pers uitgebreid aandacht aan besteed."

Een Alphenaar doet zijn beklag op social media. "Vanmorgen viel de brief van ParkeerService op de mat. Of ik even 60 euro wil betalen voor de parkeervergunning. Vorig jaar was deze 36 euro, maar de gemeente verhoogt het tarief met bijna honderd procent!" Zijn beklag krijgt veel bijval van bewoners met een parkeervergunning. 

De gemeente geeft aan dat deze vergelijking niet helemaal klopt. Bij de huidige tarieven is de eerste auto 36 euro per jaar, de tweede ook 36 euro. Voor drie of meer auto's wordt een bedrag van 200 euro gehanteerd. Bij de nieuwe tarieven kost een vergunning voor één auto 40 euro, voor een tweede auto 60 euro en voor een derde auto 80 euro.  "Mensen met twee auto's betalen dus straks 100 euro ipv 72 euro. Mensen met drie auto's betalen straks 180 euro in plaats van 272 euro."

Overigens snapt niet iedereen de ophef. "Dit is al twee jaar bekend bij de gemeente", reageert iemand. Een ander zegt: "We zijn er inmiddels aan gewend maar ik moet toegeven dat 36 euro voor een jaar parkeren in het centrum niet al te duur is. Dat moet je een Amsterdammer vertellen.."

Bezoekerspas
Houders van een parkeervergunning konden tot nu toe gebruik maken van een bezoekerspas. Vanaf 1 juni, wanneer de nieuwe tarieven ingaan, vervalt de bezoekers pas en moeten inwoners binnen de vergunningszone het kenteken van hun bezoekers online doorgeven.

 

Fotograaf: Josh Walet