Nieuws

« Vorige - Volgende »

Romeinse mijlpalen tussen Alphen en Zwammerdam

24 april 2018 - 17:31  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Romeinse mijlpalen tussen Alphen en Zwammerdam

Alphen aan den Rijn - Op de mijlpalen is informatie te lezen over het leven in de Romeinse tijd langs de noordgrens van het Romeinse Rijk, de Limes. Wist u bijvoorbeeld dat de Romeinen kruiden en andere gewassen langs de kant van de weg aanplanten om de reizende troepen van voedsel te voorzien?

De informatie en verhalen op de mijlpalen dragen bij aan het zichtbaar en beleefbaar maken van de Limes. De mijlpalen brengen u bijvoorbeeld naar het Grandcafé De Haven Nigrum Pullum op het terrein van de Hooge Burch in Zwammerdam. In dit Grandcafé is een mooie tentoonstelling ingericht van allerlei vondsten uit het gebied en kan het Castellum Nigrum Pullum worden bezocht.

In 2018 vinden verschillende evenementen plaats die de romeinse geschiedenis voor het voetlicht brengen. De Romeinenweek tussen 28 april en 6 mei, een Romeinenweekend in het centrum van Alphen aan den Rijn en het jaarlijkse Romeinenfestival in Archeon begin augustus. Ook worden eind mei een Lange afstand wandel en Lange afstand fietsroute geopend rondom de Limes. Kijk voor meer informatie over deze evenementen op de website Romeinselimes.nl of Romeinen.nu.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn