Nieuws

« Vorige - Volgende »

Spies stelt noodverordening Hazerswoude-Dorp in

2 mei 2018 - 18:35  •  reacties

Spies stelt noodverordening Hazerswoude-Dorp in

Alphen aan den Rijn - Er is een gebied vastgesteld waarbinnen er asbestverontreiniging heeft plaatsgevonden. Er is een reële vrees dat de gezondheid in het geding is en daarom dient dit gebied gesaneerd te worden en beperkt te worden betreden. De noodverordening maakt het mogelijk om maatregelen te nemen om de verspreiding van asbest tegen te gaan.

Mensen die in het afgezette gebied wonen krijgen ter plaatse, bij de rand van het afgezette gebied, instructies. Als mensen asbest zien liggen -grijze, viltachtige deeltjes die van het dak van de stal komen- mogen zij de stukjes niet oprapen. Mochten mensen er doorheen gelopen zijn, moeten zij hun schoenen goed afspoelen voor zij hun huis binnengaat. Auto's die in het afgezette en besmette gebied staan worden afgespoeld. De banden van auto’s die het gebied verlaten, worden afgespoeld bij een wegafzetting.

Sanering
Woensdagmiddag werd al gestart met het saneren van de asbest op stoepen, straten en de paadjes naar de woningen binnen het gebied van de Jan van Eycklaan, Ferdinand Bolstraat (inclusief Jacob Marisstraat) en Hobbemastraat.

De werkzaamheden zijn tot woensdagavond laat doorgegaan en zijn donderdag om 07.00 uur weer hervat. De verwachting is dat de sanering van asbest zo'n twee tot drie dagen zal duren.

Fotograaf: Josh Walet