Nieuws

« Vorige - Volgende »

Drie kunstenaars werken idee uit voor nieuw kunstwerk Raoul Wallenbergplein

27 juni 2018 - 16:14  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Drie kunstenaars werken idee uit voor nieuw kunstwerk Raoul Wallenbergplein

Alphen aan den Rijn - In de afgelopen periode hebben 48 kunstenaars een idee ingediend voor een nieuw kunstwerk. De selectiecommissie heeft, aan de hand van de vooraf vastgestelde criteria waar het kunstwerk aan moet voldoen, de ingediende ideeën beoordeeld en drie kunstenaars uitgekozen. Dit zijn in willekeurige volgorde: Luc Ticheler, Linda Verkaaik en Ron van de Ven.

Deze kunstenaars zijn door naar de tweede ronde. In die ronde werken zij hun idee uit in een definitief ontwerp dat wordt voorgelegd aan het college. Vervolgens bepaalt het college welke twee kunstenaars doorgaan naar de publieksronde. In deze laatste ronde worden beide ontwerpen op de website van de gemeente geplaatst en krijgen alle inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn de mogelijkheid om te kiezen voor één van deze twee ontwerpen. Een derde optie die voor ligt, is om het huidige kunstwerk te laten staan. In dat geval zal het budget dat beschikbaar is voor vervanging van het kunstwerk worden gebruikt voor kunst op een andere plek in de buitenruimte.

Stemmen
"Het Raoul Wallenbergplein in Alphen aan den Rijn is een prominente plek in de stad, het knooppunt van wegen vormt de toegang tot het stadshart. Ik vind het belangrijk dat een kunstwerk op deze zichtbare plek ook echt draagvlak heeft. Daarom zijn inwoners straks aan zet om te bepalen welke kunstwerk gekozen wordt. Na de zomer kan er gestemd worden via de website van de gemeente, ik hoop dat veel inwoners straks hun stem uitbrengen", aldus wethouder Leo Maat.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn