Nieuws

« Vorige - Volgende »

Chinese interesse voor werkbedrijf Rijnvicus

3 juli 2018 - 09:36  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Chinese interesse voor werkbedrijf Rijnvicus

Alphen aan den Rijn - De delegatie was nieuwsgierig wat Rijnvicus in de arbeidsmarkt van de Rijnstreek betekent. Jan de Vries, directeur van Rijnvicus, vertelde hen over hoe Rijnvicus mensen met en zonder beperking weet te verbinden aan banen. Zo'n zeshonderd medewerkers hebben een werkplek binnen Rijnvicus, maar ook vinden jaarlijks tientallen mensen een baan buiten Rijnvicus. Deze mensen worden tijdelijk ingezet op een nieuwe afdeling De Opstap. Daar worden werknemersvaardigheden beoordeeld en indien nodig ontwikkeld.

Ontwikkeling
Delegatieleider Hang Yonghua was onder de indruk dat de nadruk bij Rijnvicus ligt op de ontwikkeling van mensen en dat de mensen plezier en betrokkenheid uitstralen. "Werken en meedoen in de maatschappij maakt mensen gelukkiger en daarom doen wij dit werk graag", aldus De Vries.

De delegatie bezocht ook buurtrestaurant De Verrassing, dat dit jaar alweer vijf jaar bestaat. Ook de ruilwinkel die door Rijnvicus wordt gerund, werd bezocht.

Het bezoek van de Chinezen werd afgerond op het gemeentehuis. Na een bezoek aan het werkcafé en de koffiecounter werd de lunch uiteraard verzorgd door medewerkers van Rijnvicus die bij de gemeente gedetacheerd zijn.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn
Tags: rijnvicus