Nieuws

« Vorige - Volgende »

Woensdag starten met verbeteringen aan busstation

3 juli 2018 - 17:04  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Woensdag starten met verbeteringen aan busstation

Alphen aan den Rijn - De gemeente legt in de zomer blindegeleidelijnen aan om de panelen voor iedereen goed bereikbaar te maken. Verder komt er na de zomer extra verlichting onder de overkapping van het busstation en krijgt het busplein later dit jaar een meer groene uitstraling.

Informatiepanelen
Met het plaatsen van de nieuwe informatiepanelen bij de perrons én een groot informatiepaneel bij de centrale wachtruimte worden reizigers goed geïnformeerd over de actuele vertrektijden van de bussen. De audioknop is speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking. Met één druk op de knop kunnen zij de actuele vertrektijden van de bussen horen.

De nieuwe panelen zijn groter waardoor er meer vertrektijden op vermeld kunnen worden. De plaatsing van de panelen heeft geen gevolgen voor de perronindeling. Zo blijft de snelle R-net lijn 470 naar Schiphol ook na de verbouwing gewoon vertrekken vanaf perron A.

Ook gaat de gemeente aan de slag met extra verlichting die onder de overkapping wordt aangebracht. Deze verlichting werkt op zonne-energie. Bovendien krijgt het busplein later dit jaar een groenere uitstraling. Enige tijd geleden zijn al twee abri’s geplaatst om wachtende busreizigers meer beschutting te geven.

Werkzaamheden
De werkzaamheden aan de informatiepanelen starten op 4 juli en zijn naar verwachting op 13 juli klaar. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor reizigers wordt er alleen buiten de ochtend- en avondspits gewerkt. Tijdens de werkzaamheden kan het voorkomen dat de informatiepanelen tijdelijk niet werken. Over eventuele tijdelijke perronwijzigingen worden reizigers ter plaatse geïnformeerd.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn