Nieuws

« Vorige - Volgende »

Stemmen over nieuw kunstwerk op rotonde Raoul Wallenbergplein

18 september 2018 - 17:40  •  reacties

Stemmen over nieuw kunstwerk op rotonde Raoul Wallenbergplein

Alphen aan den Rijn - Stemmers kunnen kiezen drie mogelijkheden. Er zijn twee nieuwe kunstwerken ontworpen voor op de rotonde, namelijk De Poort van kunstenaar Luc Tichelen en Het Drieluik van kunstenaar Linda Verkaaik. Ook is er de optie om te kiezen voor het behoud van het huidige kunstwerk. Bij de selectie van de kunstwerken moesten de objecten aan enkele criteria voldoen, waaronder duurzaamheid, bestendig tegen vandalisme en de weerspiegeling van de identiteit van de gemeente.

De Poort verwijst naar de Limes, de noordelijke grens van het Romeinse Rijk, en moet een 11 meter hoog kunstwerk worden. In de poort wordt een nader te bepalen gedicht uitgesneden. Ook wordt het kunstwerk in het licht gezet.

Het Drieluik is volgens wethouder Leo Maat, verantwoordelijk voor Kunst en Cultuur, een knipoog naar de kleurrijke gemeente. Het gekleurde glas verwijst onder andere naar water en bloemen. Dit kunstwerk moet zo'n zes meter hoog worden, vergelijkbaar met het huidige kunstwerk A Dark Limousine Exit.

Stemmen
Stemmen kan vanaf 20 september via de webpagina www.alphenaandenrijn.nl/nieuwkunstwerk. Elke inwoner mag één stem uitbrengen. De optie waarop de meeste stemmen komen, wordt uitgevoerd. 

Valt de keuze op één van de nieuwe ontwerpen, dan wordt deze in de loop van 2019 aangelegd en wordt voor het huidige kunstwerk een nieuwe plek binnen de gemeentegrenzen gezocht. Als de keuze is dat het huidige kunstwerk blijft staan, dan wordt het geld dat gereserveerd was voor een nieuw kunstwerk besteed aan kunst elders in onze gemeente.

De Poort - Luc Tichelen

Fotograaf: Josh Walet
Centrum.'
Centrum

Het centrum van Alphen aan den Rijn..