Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kennis- en informatiecentrum Duurzaam Alphen van start

2 oktober 2018 - 12:03  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Kennis- en informatiecentrum Duurzaam Alphen van start

Alphen aan den Rijn - Iedereen kan iets doen om te verduurzamen. Al is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan ingewikkeld zijn, het is niet altijd duidelijk waar je terechtkunt voor informatie en je moet soms investeringen doen die zich niet meteen terugverdienen. Daarom nemen de gemeente Alphen aan den Rijn en de Bibliotheek Rijn en Venen het initiatief tot een kennis- en informatiecentrum op het gebied van duurzaamheid: Duurzaam Alphen. Duurzaam Alphen brengt inwoners in contact met anderen die al ervaring hebben opgedaan, maakt mensen wegwijs in het brede informatieaanbod en adviseert over de mogelijkheden.

Duurzaam Alphen krijgt een plek in de bibliotheek. Hier wordt een tentoonstellingsruimte over duurzaamheid ingericht, die ieder kwartaal van thema wisselt. Dit wordt gecombineerd met een bijpassend activiteitenprogramma en een wekelijks inloopspreekuur waar mensen terechtkunnen met hun vragen, ideeën en tips. Er wordt ook gewerkt aan een website, die inwoners, ondernemers en organisaties in Alphen voorziet van de informatie, gereedschappen en inspiratie die zij nodig hebben om met duurzaamheid aan de slag te gaan.

Duurzaam Alphen begint klein en zal stap voor stap toegroeien naar één herkenbaar, goed vindbaar en toegankelijk platform voor duurzaamheidsvragen en -initiatieven.

Opening
Op de Dag van de Duurzaamheid, woensdag 10 oktober, opent Duurzaam Alphen zijn deuren met een duurzaamheidsmarkt, filmvertoningen en de uitreiking van de Duurzaamheidspenning door wethouder Leo Maat. De duurzaamheidspenning is een gemeentelijke onderscheiding voor inwoners en organisaties die zich inzetten op het gebied van duurzaamheid. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Het programma start om 10.00 uur met een duurzaamheidsmarkt, waar allerlei partijen laten zien hoe zij met duurzaamheid bezig zijn en wat zij op dit vlak kunnen betekenen. Ook zijn er doorlopende filmvertoningen. Om 15.30 uur vindt in het eLAB voor de jeugd een Plastic Soep-activiteit plaats. De uitreiking van de Duurzaamheidspenning start om 17.00 uur.

Fotograaf: PR Bibliotheek Rijn en Venen
Bibliotheek.'
Bibliotheek

Voor het lenen van boeken.