Nieuws

« Vorige - Volgende »

Boerderij De Beukehof wint Duurzaamheidspenning

11 oktober 2018 - 08:55  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Boerderij De Beukehof wint Duurzaamheidspenning

Alphen aan den Rijn - De gemeente gaat ieder jaar op zoek naar inwoners of organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid en zich bezighouden met duurzame initiatieven. Aan de 'Alphense Duurzaamheidsheld' wordt de Duurzaamheidspenning toegekend.

Inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn konden online stemmen op de genomineerde bedrijven. Boerderij De Beukehof kreeg de meeste stemmen als 'Duurzaamheidsheld'. 

Activiteiten
Eigenaar Wouter Beukeboom uit Hazerswoude-Rijndijk kreeg de penning en een cheque van vijfhonderd euro, bedoeld voor zijn duurzaamheidsactiviteiten. Beukeboom houdt zich bezig met een project om de hoeveelheid ammoniak terug te dringen, maar werkt ook aan het reduceren van de uitstoot van ammonia en methaan, probeert de bodemdaling in het veenweidegebied tegen te gaan en werkt aan het omzetten van groene energie in waterstof.

Top 3
Naast boerderij De Beukehof zijn ook Cees Lourier uit Hazerswoude-Dorp en Nettenergy B.V. uit Boskoop in de prijzen gevallen. Lourier heeft zich ingezet voor de aanleg van de eerste zonneweide in de regio, met maar liefst 6.000 zonnepanelen. Hij wint met zijn tweede plek een cheque van tweehonderd euro.

Nettenergy ontwikkelt mobiele pyrolyse-installaties die op dit moment als proef worden ingezet om de Boskoopse boomteelt te verduurzamen. Dit bedrijf wint met de behaalde derde plek een cheque van honderd euro.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn