Nieuws

« Vorige - Volgende »

Volgende week van start met ANWB Automaatje

12 oktober 2018 - 08:46  •  reacties

Volgende week van start met ANWB Automaatje

Alphen aan den Rijn - Na de succesvol verlopen pilot van de TomMobiel is ANWB Automaatje de nieuwe vervoersdienst van Tom in de buurt. ANWB Automaatje is een sociale vorm van vrijwilligersvervoer waar inwoners met een vervoersvraag en vrijwilligers met een auto samengebracht worden. Waar de TomMobiel vooral in de stadskern rijdt, kan ANWB Automaatje een aanvulling zijn voor inwoners in de omliggende dorpskernen.

De chauffeur komt de passagier met eigen auto aan huis ophalen en vervoert hem of haar naar de plaats van bestemming. De Jager liet eerder al weten dat het initiatief ook dient als sociaal moment voor de passagier. "Automaatje is een nieuw antwoord op specifieke problematiek: namelijk vereenzaming door verminderde mobiliteit", aldus De Jager.

"Het project is opgezet als reactie op de vele vragen die er binnenkwamen naar bestemmingen elders in Nederland", meldt de gemeente. Vanwege de lage vergoeding die wordt gevraagd, namelijk 30 cent per kilometer, is het vervoer ook geschikt voor de kleinere portemonnee. Vrijwilligers krijgen tevens een vergoeding van 30 cent per kilometer. Betaling gaat via een bonnenboekje tussen chauffeur en passagier.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn