Nieuws

« Vorige - Volgende »

Woonconferentie want 'woningmarkt dreigt over te koken'

29 oktober 2018 - 17:03  •  reacties

Woonconferentie want woningmarkt dreigt over te koken

Alphen aan den Rijn - "Stijgende woningprijzen, langere wachtrijen voor een sociale huurwoning en steeds minder mogelijkheden om snel woningen te bouwen. Dit leidt tot verdringing op de woningmarkt. Wat kunnen we doen om op korte termijn de druk van de ketel te halen?", formuleert de gemeente het vraagstuk. Om antwoord op deze vraag te krijgen gaat de gemeente in gesprek met dicerse partijen zoals huurders, corporaties, ontwikkelaars en raadsleden. 

"De sociale woningmarkt kookt over. Woningen toevoegen kan maar beperkt, dus er zijn onorthodoxe maatregelen nodig", aldus de gemeente. Tijdens de woningconferentie komen een aantal thema's aan bod. De gemeente wil graag antwoord op de vragen wat zij kan doen om de woningproductie op korte termijn op te voeren en wat voor woningen zijn er in de beperkte ruimte in Alphen nodig. 

De Alphense Woonconferentie vindt plaats op 5 november van 17.00 tot 20.00 uur. Belangstellenden kunnen zich voor donderdag 1 november 2018 aanmelden door een e-mail te sturen.

Fotograaf: Josh Walet