Nieuws

« Vorige - Volgende »

Toekomstvisie voor de kinderboerderijen in Alphen

31 oktober 2018 - 16:01  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Toekomstvisie voor de kinderboerderijen in Alphen

Alphen aan den Rijn - De gemeente kent drie kinderboerderijen: de locaties Zegersloot en Bospark in Alphen aan den Rijn en de Contactweide in Boskoop. De gemeente beschouwt de kinderboerderijn als unieke plekken waar kinderen en volwassenen in contact komen met dieren en leren over natuur, mileu en duurzaamheid. De gemeente heeft daarom laten onderzoeken welke rol onze kinderboerderijen nu en in de toekomst kunnen spelen.

Het onderzoek laat zien dat er veel aandacht uitgaat naar de verzorging van de dieren en dat er voldoende en genoeg verschillende dieren aanwezig zijn. Financiële en organisatorische knelpunten en moeite met het aantrekken van voldoende vrijwilligers, maken het lastig voor de kinderboerderijen om verdere ontwikkeling de volle aandacht te geven.

Om ervoor te zorgen dat de kinderboerderijen kunnen doorgroeien, zijn er kansen weggelegd in verdergaande samenwerking met partners uit de gemeente, zoals scholen, kinderopvang, of Tom in de buurt. 

Toekomstvisie
Met deze uitkomsten gaan gemeente en het bestuur van de kinderboerderijen nu aan de slag om te bepalen hoe de toekomstvisie van de Alphense kinderboerderijen er uit moet zien. "Met samenwerkingspartners uit de gemeente kijken we hoe we de sterke punten verder kunnen ontwikkelen en hoe we gezamenlijk omgaan met de knelpunten, om zo toekomstbestendige kinderboerderijen in onze gemeente te realiseren", aldus de gemeente.

Fotograaf: Josh Walet