Nieuws

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

12 december 2018 - 08:41  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn - Coöperatie de Groene KlaverWie: Leo Maat Waar: Langebrug 1, WarmondWanneer: 11 december 2018 | 20.00 uur

Wethouder Maat is aanwezig bij de algemene ledenvergadering van Coöperatie De Groene Klaver. De Groene Klaver zet zich in voor het platteland, waarbij de ondernemers die nu in het buitengebied wonen en werken, een cruciale rol spelen. Ondernemers worden geholpen bij het ontwikkelen van recreatie en natuur op hun bedrijven. Daarbij zetten zij zich ook in voor de streekproducten van het Groene Hart. Wethouder Maat spreekt tijdens deze avond over de maatschappelijke taakstellingen die de gemeente ziet voor de agrariërs.

Ondertekening prestatieafspraken woningcorporaties
Wie: Gerard van As
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 13 december 2018 | 09.30 uur

Wethouder Van As ondertekent de prestatieafspraken 2019 met woningcorporaties Habeko Wonen, Woonforte en Woonpartners Midden-Holland en hun huurdersorganisaties. Hierin leggen partijen vast wat het komende jaar hun bijdrage is aan de opgaven op het gebied van volkshuisvesting. De partijen kunnen op basis van deze afspraken elkaar aanspreken op hun inzet. 

Afscheid Else Leih
Wie: Han de Jager
Waar: Archeon, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 13 december 2018 | 16.00 uur

Wethouder De Jager is aanwezig bij het afscheid van Else Leih, directeur van Participe Alphen aan den Rijn.

Afsluiting energiecoachproject
Wie: Leo Maat
Waar: Ashram College, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 14 december 2018 | 12.15 uur

Wethouder Maat is aanwezig bij de afsluiting van het energiecoachproject op het Ashram College. Leerlingen werden opgeleid tot energiecoach en gaan nu leren om hun familie en vrienden energieadviezen te geven. Leerlingen nemen een scan af en geven aan wat mensen zelf kunnen doen om energie te besparen, met name door hun gedrag te veranderen. Voor een advies voor de hele woning verwijzen zij door naar het duurzaam bouwloket en alle regelingen in Alphen. 

In ontvangst name knelpuntennota Fietsersbond
Wie: Kees van Velzen
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 17 december 2018 | 16.00 uur

Wethouder Van Velzen neemt de knelpuntennota van de Fietsersbond in ontvangst. De Fietsersbond afdeling Alphen aan den Rijn heeft onderzoek gedaan naar gevaarlijke situaties voor fietsers, hinderlijke obstakels en mogelijke verbeteringen van de weginrichting in de gemeente. Dit met als doel het fietsgebruik in de gemeente (verder) te bevorderen en te stimuleren. 

Uitreiking cheque Ronald McDonald Huis
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Oudshoornse kerk, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 18 december 2018 | 08.00 uur

Burgemeester Spies reikt een cheque uit aan het Ronald McDonald Huis namens het bestuur van het Ronald McDonald business breakfast Alphen aan den Rijn. 100 Alphense ondernemers hebben geld ingezameld en schenken dit geld aan het Ronald McDonald Huis. 

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn