Nieuws
Van bladafval tot bodemverbeteraar in Voedselpark
Alphen aan den Rijn - Door bladafval te verwerken tot bodemverbeteraar werken we circulair. Afval wordt weer grondstof. Het gebruik van Bokashi heeft nog meerdere voordelen:
•Het is snel en eenvoudig te produceren, het is in tien weken klaar.
•We behouden lokale voedingsstoffen.
•Het is duurzamer en voordeliger dan afvoer of composteren.
•Er is geen verlies van organisch materiaal
•Het stimuleert bodemleven en bodemstructuur.
•Onkruidzaden fermenteren en kiemen niet in Bokashi.
•Het verrijkt de bodem met mineralen, sporenelementen en regeneratief bodemleven.
•Het voorkomt groei van negatieve bacteriën en schimmels.
Vandaag nam wethouder Leo Maat de eerste zak gebruiksklare Bokashi in ontvangst. Deze wordt gebruikt bij VoedselPark Gnephoek. De komende periode onderzoeken we de effecten van Bokashi op deze locatie.
Eetbaar Alphen is een onderdeel van Duurzaam Alphen en zet zich in voor lokale voedselproductie via stadslandbouw en openbaar eetbaar groen. Bijvoorbeeld via dit initiatief gericht op bodemverrijking met lokale voedingsstoffen. Gezond voedsel groeit op gezonde bodem.
Verwante nieuwsberichten
- 31 jan 2019 Van bladafval tot bodemverbeteraar ...
- 3 dec 2018 Alphens bladafval verwerken tot bod...
- 21 nov 2018 Proef met bokashi op VoedselPark Gn...
- 25 apr 2018 Gemeente en Alphens.nl werken aan c...
- 9 mrt 2017 Leerlingen Jenaplaneet planten hout...