Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gemeente zet in op sociale veiligheid op voortgezet onderwijs

15 februari 2019 - 12:14  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Gemeente zet in op sociale veiligheid op voortgezet onderwijs

Alphen aan den Rijn - Leerlingen doen op school niet alleen vakkennis en –vaardigheden op, het is ook de plek waar ze andere jongeren ontmoeten en leren hoe de samenleving in elkaar zit. Wat zijn de gebruikelijke normen, waarden en omgangsvormen die de leerlingen meekrijgen? Zaken die niet alleen van invloed zijn op school, maar ook daarbuiten.

Een fysiek veilig schoolgebouw is belangrijk maar ook rondom de school moet het veilig zijn. De sfeer op scholen is ook van belang en vooral de omgangsvormen tussen leerlingen en omgaan met criminaliteit of leerlingenzorg zijn belangrijke aandachtspunten om meer in te zetten op het thema schoolveiligheid. Door een goede samenwerking, waarbij partners elkaar makkelijk en snel kunnen vinden, kan het klimaat op school en daarbuiten worden verbeterd. Dit is belangrijk voor een goede ontwikkeling van ieder kind en iedere jongere en draagt bij aan een veilige en leefbare gemeente.

Daarom hebben Burgemeester Liesbeth Spies en wethouder Han de Jager samen met de voortgezet onderwijs scholen, politie, Halt en het openbaar ministerie op 14 februari het convenant Schoolveiligheid ondertekend. Dit om de samenwerking verder vorm te geven en de handen ineen te slaan. Het nieuwe convenant dat door alle partijen wordt ondertekend is een actualisatie van het convenant van 2016, hiermee was een start gemaakt met het op orde krijgen van sociale veiligheid op scholen en het creëren van een open cultuur om het thema bespreekbaar te maken.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn
Gemeente Alphen aan den Rijn.'
Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeentehuis van Alphen aan den Rijn.