Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gezocht: verhalen over de Alphense Hooftstraat

1 maart 2019 - 08:51  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Gezocht: verhalen over de Alphense Hooftstraat

Alphen aan den Rijn - In de afgelopen jaren zijn er archeologische opgravingen gedaan in de Hooftstraat, waarbij interessante vondsten zijn gedaan die ons meer vertellen over de historie van deze straat. Aan de hand van verschillende vondsten gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een tentoonstelling opstellen. Hierin worden herinneringen en verhalen over het leven, wonen en werken in de Hooftstraat van (voormalige) bewoners verwerkt. Hierbij is de gemeente voornamelijk op zoek naar verhalen uit de 19e en de 20e eeuw.

Met vrienden buiten op straat spelen, op zaterdag verse broodjes halen bij de bakker of die gezellige buren op de hoek; allemaal hebben we wel verhalen over de straat waarin wij wonen of zijn opgegroeid. 

Heb jij of een familielid nog verhalen over deze straat, en wil je deze verhalen over de Hooftstraat met een groter publiek delen? Stuur deze dan naar: gemeente@alphenaandenrijn.nl o.v.v. ‘Verhaal over de Hooftstraat’.

Op de foto hierboven:
Hier zie je de Dorpsstraat in Oudshoorn, wat tegenwoordig de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn is. De foto is van rond 1905.

Op de foto hieronder:
Zie je een vondst die is gedaan in de Hooftstraat. Het is waarschijnlijk een zilveren knoop uit de 18e of 19e eeuw. De archeologen vermoeden dat het onderdeel is geweest van een bepaalde kleder- of streekdracht, maar het zou ook goed een gebruikt kunnen zijn als sieraad: als hanger aan een halsketting of als oorhanger. Het heeft ongeveer de grootte van een knikker, maar is heel mooi en fijn opengewerkt en je ziet nog in de resten terug dat hij eens verguld is geweest.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn/ gemeentearchief