Nieuws

« Vorige - Volgende »

Duurzame toekomstvisie voor Alphense kinderboerderijen

9 april 2019 - 09:05  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Duurzame toekomstvisie voor Alphense kinderboerderijen

Alphen aan den Rijn - De afgelopen jaren hadden de Alphense kinderboerderijen te maken met aanhoudende tekorten op het gebied van personeel en financiële middelen. Daarom wil de gemeente nu zelf het beheer van de locatie Bospark oppakken. Deze locatie wordt omgevormd tot het oorspronkelijke hertenkamp. Op deze manier wordt aan Stichting Alphense Kinderboerderijen meer financiële en personele ruimte geboden om de kinderboerderijen Zegersloot en Boskoop goed te exploiteren, met de focus op dierenwelzijn.

Een kinderboerderij is plek waar jong en oud in contact kan komen met dieren en kan leren over natuur, milieu en duurzaamheid. In de gemeente Alphen aan den Rijn is de SAK op dit moment verantwoordelijk voor het beheer van de drie kinderboerderijlocaties; Bospark, Zegersloot en de Contactweide in Boskoop. Hiervoor ontvangen ze subsidie van de gemeente.

Om beter te kunnen sturen op de kwaliteit van de Alphense kinderboerderijen en toekomstbestendigheid, zijn aanvullende uitgangspunten opgesteld. Bij de kinderboerderijen Zegersloot en Boskoop wordt van het bestuur verwacht dat zij zoveel mogelijk maatschappelijke activiteiten met partners, zoals scholen en verenigingen, organiseren. Daarnaast moet een kinderboerderij betrokkenheid tonen bij de wijk of kern, en zich inzetten voor zo goed mogelijk dierenwelzijn en zorg voor veiligheid.

Vanaf 10 april tot en met 30 april ligt de Beleidsnota ter inzage. Deze wordt na vaststelling door de gemeenteraad, in juni definitief.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn