Nieuws

« Vorige - Volgende »

Samen doen wat werkt

17 april 2019 - 10:36  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Samen doen wat werkt

Alphen aan den Rijn - Voor de inwoners wil de gemeente de goede dingen in deze dienstverlening behouden zoals de ruimte voor de professional, samenwerkende organisaties en dienstverlening vanuit de vraag van de inwoners. Meerdere opdrachten die Gemeente Alphen aan den Rijn gegeven heeft lopen per januari 2021 definitief af. De gemeente wordt per 2021 ook verantwoordelijk voor de inburgering van statushouders en de maatschappelijke zorg. Dit geeft kansen om te blijven verbeteren.

Samen doen wat werkt
Om voor de inwoners en zorggebruikers in de gemeente alles goed geregeld te hebben per 2021, gaat de gemeente de komende periode op verschillende manieren in gesprek met betrokkenen hierover. Vanuit de vraag en behoefte van de inwoners kijken zij samen op welke manier ze als gemeente de opdrachten per 2021 vorm geven. Het gaat specifiek om een aantal onderdelen van het sociaal en maatschappelijk domein waar de gemeente verantwoordelijk voor is. "Hierbij staat voorop dat we het samen doen met aanbieders en gebruikers en de dienstverlening soepel doorloopt. Het gaat hier niet om een bezuiniging."

Hoe
De gemeente start in mei en juni 2019 een participatietraject met zorggebruikers, huidige en nieuwe aanbieders en andere professionele organisaties zoals huisartsen en scholen, maar ook vrijwilligersorganisaties en adviesraden, om te komen tot nieuwe opdrachten of subsidies per 2021. Via www.alphenaandenrijn.nl/sociaaldomein2021 kunnen geïnteresseerden dit traject volgen. Dit participatietraject doet Gemeente Alphen aan den Rijn samen met de andere Rijnstreek-gemeenten: Kaag en Braassem en Nieuwkoop.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn

Verwante nieuwsberichten