Nieuws

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

17 april 2019 - 09:10  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn - Vijfjarig bestaan Coach4YouWie: Han de Jager Waar: De Fontein, Alphen aan den RijnWanneer: 17 april 2019 | 17.15 uur

Wethouder De Jager opent de viering van het vijfjarig bestaan van Coach4You. Coach4You is een preventief mentorproject in het kader van voortijdig schoolverlaten. Gilde Nederland ondersteunt de lokale projectteams en begeleidt de realisatie van Coach4You. Vrijwilligers zijn de spil van de organisatie. Begin 2018 waren dat er landelijk ruim 300. In de afgelopen vijf jaar zijn zo’n 40 tot 45 leerlingen begeleid. Daarnaast werkt Coach4You ook samen met Humanitas en GO! voor jeugd.

Opening Kassem gym
Wie: Gert-Jan Schotanus en Gerard van As
Waar: Concertweg 1, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 20 april 2019 | 14.00 uur

Wethouder Schotanus en Van As zijn aanwezig bij de opening van het nieuwe gebouw van Kassem gym. De sportschool verhuisde vanaf de Dillenburg naar het gebouw aan de Concertweg.

Première Haar naam was Sarah
Wie: Liesbeth Spies en Leo Maat
Waar: Theater Parkvilla, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 20 april 2019 | 20.15 uur

Burgemeester Spies en wethouder Maat zijn aanwezig bij de première van ‘Haar naam was Sarah’. Een theatervoorstelling van Productiehuis Alphen aan den Rijn op basis van het gelijknamige boek van Tatiana de Rosnay.

Van wijkplan naar uitvoeringsagenda: Kerk en Zanen
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Wijkcentrum De Oude Wereld
Wanneer: 23 april 2019 | 19.30 uur

Wethouder Schotanus is aanwezig bij de bijeenkomst ‘Werken aan je wijk’ in Kerk en Zanen. De gemeente werkt gebiedsgericht. Onderdeel daarvan is dorps- en wijkplannen 2018-2022. De komende tijd wordt van elk dorps- en wijkplan een uitvoeringsagenda 2019-2020 gemaakt. Samen met inwoners, dorpsoverleggen en maatschappelijke organisaties. Iedereen kan meedenken. In de dorps- en wijkplannen staan de speerpunten voor de komende vier jaar. Bijvoorbeeld de zorg voor kwetsbare inwoners en jongeren, de verbinding van diverse culturen en een prettige verblijfsomgeving van het winkelgebied. De vraag voor de uitvoeringsagenda is nu welke speerpunten en bijbehorende actiepunten hebben prioriteit?

Informatiebijeenkomst handelsmissie China
Wie: Kees van Velzen
Waar: Stibosgebouw, Italiëlaan 3, Hazerswoude-Dorp
Wanneer: 23 april 2019 | 19.30 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig op de informatiemarkt, georganiseerd door de gemeente en de Economic Development Board Alphen aan den Rijn, ter voorbereiding op de aanstaande handelsmissie naar China. De gemeente nodigt bedrijven uit om deel te nemen aan een verkennend gesprek daarover, om met elkaar te bespreken wat bedrijven nodig hebben en om suggesties en ideeën op te halen. Alphen aan den Rijn en de stad Langfang hebben in mei 2018 een samenwerkingsovereenkomst getekend in Langfang tijdens het bezoek van de Zuid-Hollandse delegatie aan China. Volgens de samenwerkingsovereenkomst zullen de twee gemeenten hun overheidsrelatie gebruiken om zakelijke uitwisselingen te ondersteunen, voornamelijk op het gebied van de land- en tuinbouw.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn