Nieuws

« Vorige - Volgende »

Opknapbeurt voor van Boetzelaerstraat in centrum

24 april 2019 - 16:11  •  reacties

Opknapbeurt voor van Boetzelaerstraat in centrum

Alphen aan den Rijn - Hoe dit er precies uit komt te zien is nog niet helemaal rond, maar de gemeente laat wel weten dat de lage muurtjes weg gaan en de ongelijke straat aangepakt zal worden. “Er zijn nu veel hoogteverschillen in de straat”, meldt de gemeente. “Ook gaan we kijken of we de van Boetzelaerstraat, net als bij het gemeentehuis, een ‘shared space’ kan blijven.” Dit laatste is afhankelijk van het aantal bussen die door het Alphens centrum blijven rijden, dit aantal is de afgelopen maanden al teruggebracht.

Tegenover de Toussaint, het nieuwe gebouw wat op de plek van de oude V&D komt, staan een aantal winkels leeg. Wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) wacht op de Vereniging van Eigenaren van deze panden omdat te kijken of ook hier plannen voor gemaakt kunnen worden. “Als gemeente willen we graag meedenken aan het opknappen van deze panden.”

Er volgt nog een informatiemarkt voor bewoners. “Ook in verband met de duizenden fietsers die vanaf Kerk en Zanen en omliggende wijken via het centrum naar de sportvelden gaan. Het is op sommige moment erg druk in het centrum met fietsers en dit willen we in veilige banen leiden”, vertelt van As.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn