Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nepwapens niet gewenst op kermis in Alphen

1 mei 2019 - 14:53  •  reacties

Nepwapens niet gewenst op kermis in Alphen

Alphen aan den Rijn - De politie vertelt dat de man heeft verklaard het neppistool te hebben afgepakt van twee kleine kinderen die hiermee op elkaar schoten op de kermis. Hij stak het vervolgens in zijn achterzak waar hij later mee werd gezien op het toilet in park Rijnstroom. Een bezorgde bezoeker waarschuwde de politie omdat het niet goed was te zien dat het om een nepwapen ging. Zij waren vervolgens met grote getalen aanwezig om de man in te rekenen.

"Het is ontzettend dom om zo op een feest rond te gaan lopen", zegt burgemeester Liesbeth Spies. De man kan een fikse boete verwachten en de maximale straf kan oplopen tot 9 maanden gevangenis. Het is verboden om een nepwapen in je bezit te hebben wat lijkt op een echt wapen.

Om dit soort acties te voorkomen heeft de gemeente in haar vergunningen voor kermisexploitanten opgenomen dat nepwapens niet gewenst zijn als prijzen. "Als gemeente vinden wij het niet fijn dat dit soort prijzen worden weggegeven.", legt Spies uit. Helemaal verbieden is nog lastig voor de gemeente omdat het ook lastig te handhaven is, maar met deze maatregelen hoopt zij het in ieder geval te verminderen. "Laten we duidelijk zijn dat het niet verstandig is om met een zichtbaar nepwapen op zak te lopen."

 

Fotograaf: Josh Walet