Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vraag nu een minibos aan

7 mei 2019 - 08:56  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Vraag nu een minibos aan

Alphen aan den Rijn - Een Tiny Forest is een minibos ter grootte van een tennisbaan. Het maakt de buurt een stuk groener, is een fijne ontmoetingsplek voor buurtbewoners en een leer- en speelplek voor kinderen.

Bewoners of scholen die interesse hebben kunnen zich online aanmelden en een gewenste locatie aandragen. Ook zijn er al een aantal geschikte locaties bedacht. Misschien is een van die locaties bij u in de buurt? De actie duurt tot 30 juni. Uit alle aanmeldingen worden de meest geschikte locaties geselecteerd. Alle aanmelders worden daarna persoonlijk op de hoogte gebracht. 

Een Tiny Forest in uw buurt?
Gemeente Alphen aan den Rijn is geselecteerd als één van de eerste twaalf Tiny Forest partnergemeenten. Dit najaar is het eerste Tiny Forest geplant in de Groene Vinger in Alphen aan den Rijn. In 2019 en 2020 volgen nog eens vier minibossen. De gemeente en IVN doen dit niet alleen. Hier is het enthousiasme en initiatief uit de buurt voor nodig. Het bos wordt immers van en voor de buurt en een nabij gelegen school. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek of organiseren hier bijvoorbeeld de buurtbarbecue.

Geschikte locaties
Of een plek geschikt is voor een Tiny Forest is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het bestemmingsplan, de ligging van gasleidingen of riolering en de grootte van de locatie. Om het makkelijker te maken tot een geschikte locatie te komen heeft Gemeente Alphen aan den Rijn al een aantal geschikte locaties bedacht. U kunt zich voor een van deze locaties aanmelden:
- Weide nabij Kinderboerderij Zegersloot (Alphen aan den Rijn)
- Woningbouwontwikkeling Biezelanden, kavel wordt ontwikkeld tot groengebied (Boskoop)
- Bij speeltuin Rode Wip (Hazerswoude-Rijndijk)
- Langs het spoor (Hazerswoude-Rijndijk)
- Nabij school Springplank (Hazerswoude-Dorp)

Bij voldoende enthousiasme van de buurt en de omliggende school is een Tiny Forest op zo’n locatie haalbaar.

Fotograaf: IVN