Nieuws

« Vorige - Volgende »

Investeringen in recreatiegebied Zegersloot duidelijk zichtbaar

24 mei 2019 - 15:51  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Investeringen in recreatiegebied Zegersloot duidelijk zichtbaar

Alphen aan den Rijn - Veel bereiktHet Zegerslootgebied dient voor onze gemeente als een belangrijk recreatief gebied waar veel gebruik van wordt gemaakt. De afgelopen jaren is veel gebeurd in Park Zegersloot. Niet alleen in de openbare ruimte, maar ook op het gebied van activiteiten. Steeds meer mensen weten Park Zegersloot te vinden om te recreëren, te sporten of op een andere manier te ontspannen. Ondernemers en verenigingen investeren en evenementen worden georganiseerd. Het park wordt daardoor steeds mooier.

De gemeente doet daar ook veel aan. Zo is het wandelrondje Zegerplas opgeknapt. Ook is bij de duikvereniging een spannende onderwaterwereld gecreëerd voor haar leden. Verder zijn er nieuwe steigers, bruggen en toiletgebouwtjes gerealiseerd. De wandelpaden zijn verbreed naar 3,5 meter en het groen achter de huizen aan de Barnsteenstraat is aangepakt. Het Zegerstrand is opgeknapt en ervoor wordt de komende tijd een breed drijvend vlonderpad aangelegd. De hondenstrandjes zijn vernieuwd, evenals het urban athletics sportparkje naast het Zegerstrand. De dagcamping is ook opgeknapt, met voldoende ruimte om mooie evenementen te laten plaatsvinden.

Wat nog komt
Gemeente Alphen aan den Rijn denkt nu samen met de Vrienden van Zegersloot, het IVN en de bewonerscommissie Veenweiden na over de kwaliteiten van de noordzijde van Park Zegersloot. Verder komt in het pand waar eerder Wiebelbiebel gevestigd was een indoorskibaan en wordt een obstacle parcours op het huttenbouwterrein aangelegd. Het natuurgebied aan de noordzijde krijgt tot slot een verjongingskuur. Om de ontsluiting van het gebied verder te verbeteren, wordt nog een fiets/voetgangersbrug aangelegd over het Aarkanaal. Hierdoor worden fietsers en voetgangers (vanuit en naar Aarlanderveen en Nieuwkoop) niet om het gebied geleid, maar kunnen zij straks juist door het gebied rijden. Zo wordt Park Zegersloot voor inwoners van alle leeftijden hét groene gebied om te ontspannen en recreëren.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn