Nieuws

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

29 mei 2019 - 09:20  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn - Bijeenkomst wet verplichte GGZWie: Han de Jager Waar: GGZ Rivierduinen, GoudaWanneer: 29 mei 2019 | 12.00 uur

Wethouder De Jager is aanwezig bij de bijeenkomst over de Wet Verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz), die ingaat op 1 januari 2020. Deze wet regelt de rechten van mensen die te maken hebben met verplichte zorg in de GGZ. Een belangrijke verandering is dat verplichte zorg straks ook buiten een GGZ-instelling opgelegd kan worden.

Polderdag
Wie: Leo Maat
Waar: Alphen aan den Rijn
Wanneer: 30 mei 2019

Wethouder Maat neemt deel aan de Polderdag. Tijdens de Polderdag kiest men uit één van de vijf fietsroutes door het landelijk gebied rond de stedenring Leiden – Zoetermeer – Alphen aan den Rijn. De routes lopen langs natuur en historie van het platteland. Onderweg bezoekt men boerderijen, kwekerijen en cultureel erfgoed. De ondernemers in het buitengebied zetten speciaal op deze dag de deuren van hun bedrijf open, organiseren activiteiten en serveren (streek)-hapjes en drankjes.

Opening melktap en kaasautomaat
Wie: Kees van Velzen
Waar: Kortsteekterweg 12, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 30 mei 2019 | 11.00 uur

Wethouder Van Velzen opent de melktap en kaasautomaat bij zichtstal en vergaderlocatie De Witte Gravin. Bezoekers kunnen nu zelf melk tappen uit de automaat en kaas kopen uit de automaat.

Voetbaltoernooi
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Floreant, Boskoop en Alphense Boys, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 31 mei 2019 | 23.15 uur en 00.00 uur

Wethouder Schotanus is aanwezig bij de voetbaltoernooien bij Floreant en Alphense Boys. De toernooien zijn georganiseerd in het kader van de ramadan.

Heropening MediaMarkt
Wie: Gerard van As
Waar: St. Jorisstraat, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 2 juni 2019 | 18.00 uur

Wethouder Van As heropent de vernieuwde MediaMarkt winkel, die de afgelopen maanden verbouwd is.

Start bouw Groene Hart Lyceum en hoogste punt sporthal Topmavo en Lyceum
Wie: Han de Jager
Waar: Tolstraat 9, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 3 juni 2019 | 15.00 uur

Wethouder De Jager is aanwezig bij de viering van de start van de nieuwbouw van het Lyceum en het bereiken van het hoogste punt van de sporthal.

Opening hospice
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Lupinesingel 9, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 3 juni 2019 | 16.00 uur

Burgemeester Spies opent de nieuwe locatie van de hospice van Stichting Hospicegroep. De nieuwe hospice kan twee keer zoveel cliënten, namelijk zes, onderdak bieden als het oude pand in de Berkenstraat. Ook is er een logeerkamer voor familie.

VNG Jaarcongres
Wie: College
Waar: Barneveld
Wanneer: 4 en 5 juni 2019

Het college is aanwezig bij het VNG Jaarcongres. Hoe weet je als bestuurder vast te houden aan je visie en je idealen, zelfs in politiek en maatschappelijk turbulente tijden? Deze persoonlijke en herkenbare dilemma’s worden besproken op het VNG Jaarcongres 2019. Onder andere Gerdi Verbeet en Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en viceminister-president Kajsa Ollongren spreken tijdens het congres.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn