Nieuws

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

12 juni 2019 - 09:23  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn - Netwerkontbijt bedrijven GreenportWie: Kees van Velzen Waar: Stibosgebouw, Italiëlaan 3, Hazerswoude-DorpWanneer: 12 juni 2019 | 07.30 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij het netwerkontbijt voor de bedrijven van de Greenport. Tijdens de bijeenkomst wordt de voortgang van nieuwe initiatieven en voorstellen besproken.

Opening expositie ‘De Ontmoeting’
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 12 juni 2019 | 13.00 uur

Burgemeester Spies opent de expositie ‘De Ontmoeting’ van Atelier Verfstreken. De expositie is het resultaat van een poëzieproject van de kunstenaars van Atelier Verfstreken. Bij Atelier Verfstreken worden mensen met een beeldend talent en een verstandelijke beperking gestimuleerd om hun artistieke talenten te ontwikkelen, onder professionele begeleiding. De kunstenaars maakten gedichten en schilderijen rond het thema ‘ontmoeten’, waarbij de uitwisseling tussen de kunstenaars en hun omgeving centraal staat. In dit project, waarbij beeld en gedicht samen komen, presenteren de kunstenaars van het atelier zich met hun kunstwerk en een persoonlijk portret met hun eigen verhaal.

Buitenspeeldag
Wie: Liesbeth Spies en Gert-Jan Schotanus
Waar: Park Zegersloot, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 12 juni 2019 | 15.00 uur

Burgemeester Spies en wethouder Schotanus openen de buitenspeeldag, georganiseerd door BOOST. De dag staat in het teken van buitenspelen, bewegen, ontspannen, plezier maken en talenten ontdekken. Voor kinderen zijn verschillende activiteiten georganiseerd.

Start bouw Kloppend Hart
Wie: Gerard van As
Waar: bouwplaats aan de Lisdodde, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 12 juni 2019 | 16.00 uur

Wethouder Van As is aanwezig bij de start bouw van het project Kloppend Hart, een volledig energieneutraal nieuwbouwproject. Aan de zuidelijke rand van Kerk en Zanen verrijzen straks 20 vierlaagse waterwoningen, 16 geschakelde of vrijstaande villa’s en 40 terrasappartementen.

100 jarig bestaan Goedhart
Wie: Gerard van As
Waar: Bouwcenter Goedhart, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 13 juni 2019 | 16.00 uur

Wethouder Van As is aanwezig bij de viering van het 100 jarig bestaan van Goedhart. Bouwcenter Goedhart heeft alle bouwmaterialen in huis voor de aannemer, bouwspecialist, timmerman, stukadoor, tegelzetter en zzp’er.

Presentatie Cultuurpalet aanbod 2019-2020
Wie: Leo Maat
Waar: Parkvilla, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 14 juni 2019 | 16.00 uur

Wethouder Maat is aanwezig bij de presentatie van het programma voor kunst- en cultuureducatie seizoen 2019-2020. Stichting het Cultuurpalet maakt het mogelijk dat leerlingen van het primair onderwijs (groepen 1 tot en met 8) kennis maken met de kunstzinnige en culturele aspecten in hun leefwereld. Met de activiteiten van het Cultuurpalet maken kinderen kennis met kunst en cultuur.

Open Kwekerijdag
Wie: Gert-Jan Schotanus en Kees van Velzen
Waar: Alfensvaart, Boskoop
Wanneer: 15 juni 2019

Wethouders Schotanus en Van Velzen zijn aanwezig op de Open Kwekerijdag. Kwekerijen in de Greenport stellen hun bedrijf open, zodat bezoekers onder andere kunnen zien hoe planten gekweekt worden en bezoekers kunnen planten rechtstreeks bij de kwekers kopen.

Energiebesparingsmarkt
Wie: Leo Maat
Waar: Speeltuinvereniging Kindervreugd, Hugo de Grootstraat 100, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 15 juni 2019 | 10.00 uur

Wethouder Maat bezoekt de Energiebesparingsmarkt in het Rode Dorp in Alphen aan den Rijn, die georganiseerd wordt door bewoners uit de wijk. Zij doen dit om met elkaar de hoge energierekening aan te pakken en om het comfort in de woning te verbeteren.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn