Nieuws

« Vorige - Volgende »

De Aarhof behaalt opnieuw Keurmerk Veilig Ondernemen

22 maart 2012 - 16:35  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

De Aarhof behaalt opnieuw Keurmerk Veilig Ondernemen

Alphen aan den Rijn -

Vier sterren
Voor de vierde keer krijgt de Aarhof het keurmerk toegekend. Het winkelcentrum kan zich nu scharen in een select gezelschap van twaalf winkelcentra in Nederland die vier sterren hebben behaald. Op alle vormen van overlast laten de enquêteresultaten een verbetering zien ten opzichte van het vorige onderzoek, twee jaar geleden. De vierde ster is hiermee een bevestiging van de goede samenwerking tussen de partners.

Eind vorig jaar is er een meting uitgevoerd waarbij het niet alleen gaat om de veiligheid van het winkelcentrum (zoals die onder meer blijkt uit criminaliteitscijfers), maar ook de veiligheidsbeleving van het winkelende publiek en de ondernemers.

Onderzoeksresultaten
Op het gebied van onveiligheidsgevoelens in winkelcentrum Aarhof lijkt er niet veel winst meer te behalen. De onveiligheidsgevoelens blijven in de loop der jaren schommelen rond de 30% en komen daarmee overeen met de landelijke cijfers. De diefstalcijfers zijn in de afgelopen jaren helaas niet verbeterd. Toch zien minder ondernemers diefstal als een zeer ernstig probleem. Daarentegen is het wel gelukt om winst te boeken op de aangiftebereidheid van winkeliers die het slachtoffer zijn van een winkeldiefstal.

De tevredenheid over schoonmaak, reparatie en onderhoud laat een alsmaar stijgende lijn zien en ook de tevredenheid over het toezicht is enorm toegenomen sinds er met het Keurmerk Veilig Ondernemen is begonnen.


 

Fotograaf: Josh Walet
Aarhof.'
Aarhof

Gelegen in het stadshart.