Nieuws

« Vorige - Volgende »

Campagne over afvalscheiding gestart

25 juni 2012 - 10:51  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Campagne over afvalscheiding gestart

Alphen aan den Rijn -

Afvalscheiding loont
Plastic, GFT, papier en glas bevatten waardevolle grondstoffen, die na verwerking weer als basis dienen voor nieuwe producten. Daardoor hoeven we minder huisvuil te verbranden, wat een gunstige invloed heeft op de CO2-uitstoot. En omdat een gescheiden verwerking uiteindelijk goedkoper is voor de gemeente, scheelt dat ook in de afvalstoffenheffing die inwoners betalen.

Even wennen
Wethouder Kees van Velzen is ervan overtuigd dat ondergrondse inzameling van restafval een goede oplossing is voor Alphen aan den Rijn: "Wij hebben onder andere in Kerk en Zanen al proefgedraaid met deze methode en de ervaringen zijn positief. Vooral met de inzameling van plastic en kunststof kunnen we nog grote stappen zetten. Natuurlijk zal de nieuwe werkwijze ook even wennen zijn. Waar de vuilniswagen nu nog het restafval voor de deur ophaalt, brengen mensen dat straks zelf weg. Aan de andere kant kunnen inwoners hun huisvuil daar wel op ieder moment van de dag kwijt. Hoe beter zij het afval sorteren, hoe minder zij naar de ondergrondse container lopen."

Meer betrokkenheid
Met folders, posters en op www.afvalscheidingloont.nl geeft de gemeente informatie en handige tips aan haar inwoners. De komende twee weken rijden twee duidelijk herkenbare 'scheidingsconsulenten' met een afvalfiets door de betreffende wijken om de folders huis-aan-huis te verspreiden. Op de website kunnen mensen ook zelf een gouden tip indienen om afvalscheiding te vergemakkelijken. Zij maken dan kans op een handige afvaltassenset.

Fotograaf: Josh Walet
Kees van Velzen.'
Kees van Velzen

Wethouder voor Verkeer, vervoer en waterstaat, Stadsbeheer, wijkgericht werken en ISV, Toezicht en handhaving, Toerisme en recreatie, Dorpen en Landelijk gebied.