Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gemeente vervangt 40 kastanjes door andere bomen

20 februari 2013 - 12:33  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Gemeente vervangt 40 kastanjes door andere bomen

Alphen aan den Rijn - Dit voorjaar worden opnieuw 40 kastanjebomen vervangen door andere bomen. In voorgaande jaren zijn al 900 kastanjebomen gekapt. Uit onderzoek is gebleken dat bijna alle kastanjebomen in Alphen aan den Rijn zijn aangetast door de kastanjeziekte.

Locaties
De kastanjebomen die gekapt worden staan verspreid in de gemeente. De locaties zijn: Burgemeester Visserpark, Laan der Continenten, J.M. den Uylsingel-Hazelaarstraat, Park Rijnstroom, Burgemeester Bruins Slotsingel (middenberm nabij Valeriusplein én nabij Minigolf), speelplek Weegbreestraat, Zegersloot omgeving Saffierstraat, Walenburg-Assumburg, speelplek Wagenmaker, Zeelandstraat, dagcamping De Bijlen en de Brugstraat (Zwammerdam).

Zieke kastanjes
In de gemeente staan nu nog circa 345 kastanjebomen die bijna allemaal door de kastanjeziekte zijn aangetast. De kastanjeziekte wordt veroorzaakt door een bacterie. De bomen worden pas vervangen als ze dood  of zodanig aangetast zijn dat herstel niet meer verwacht mag worden en ze een gevaar vormen voor de omgeving.

Fotograaf: Josh Walet