Nieuws

« Vorige - Volgende »

Raadsleden mogen niet meer toezien op verkiezingen

6 juni 2013 - 22:04  •  reacties

Raadsleden mogen niet meer toezien op verkiezingen

Alphen aan den Rijn -

Ook geven raadsleden aan dat zij iedere vorm van motivatie in de brief missen en vragen zij zich af wie de opengevallen plaatsen gaan innemen. "In de praktijk is er altijd gebrek aan ervaren stembureauleden en nu worden er 40 routiniers overboord gezet op een moment dat er nog steeds met potlood gestemd wordt". Het wordt ook merkwaardig gevonden dat ambtenaren wel ingezet mogen en politici niet. Ambtenaren kunnen ook belangen hebben, aldus één van de raadsleden.

Burgemeester Bas Eenhoorn heeft nog geen antwoord gegeven op de gestelde vragen. Overigens betreft het slecht 6 politici die daadwerkelijk lid waren van een stembureau. 

 

De brief luidde als volgt:

 

Op 13 november is de herindelingsverkiezing voor de nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn. De voorbereidingen, zoals de bezetting van de stembureaus zijn al in volle gang. In de stuurgroep is gesproken over de inzet van mensen die actief zijn in de politiek. Voor Alphen aan den Rijn is ervoor gekozen om geen college-, raads- en commissieleden zitting te laten nemen op een stembureau omdat zij geafficheerd kunnen worden met een politieke partij.

Volgens onze gegevens heeft u zich in het verleden ingezet op een stembureau. Omdat u collegelid bent, zullen wij u om die reden niet uitnodigen om zitting te nemen op een stembureau. Wij vragen daarvoor uw begrip.

Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om u te bedanken voor uw inzet op een stembureau in de afgelopen jaren.

Vragen

Heeft u vragen over deze brief, dan kunt u contact opnemen met het projectteam verkiezingen bij de unit burgerzaken, telefoon 0172-465521.

Met vriendelijke groet,

Bas Eenhoorn, burgemeester

 

Fotograaf: Josh Walet
Bas Eenhoorn.'
Bas Eenhoorn

Verdiende respect met zijn optreden als waarnemend burgemeester na de schietpartij in de Ridderhof.