Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gebel is het niet eens met Eenhoorn

11 juni 2013 - 02:36  •  reacties

Gebel is het niet eens met Eenhoorn

Alphen aan den Rijn -

Omdat er van een aantal andere partijen protesten kwamen, hebben de burgemeester, de gemeentesecretaris en de griffier (het Driehoeksoverleg) het probleem besproken. Zij kwamen tot de conclusie dat de fractievergadering van Nieuw Elan naar de letter binnen de gemaakte afspraken valt, maar niet naar de geest. De vergadering mag nog wel doorgaan, maar de burgemeester wil daarna nieuwe afspraken maken, waarbij de ervaringen van deze vergadering worden betrokken.

Met deze beslissing is Ruud Gebel (VVD) het niet eens. Hij schrijft aan het Driehoeksoverleg dat de fractievergadering van Nieuw Elan niet volgens de afspraken is gemaakt en dat het wel degelijk een politieke bijeenkomst is, waar al de nodige publiciteit is gegeven. Verder stelt Gebel: "Het is mijns inziens zo dat je van gemeenteraadsleden mag verwachten dat zij zich aan de regels houden. Ik stel voor dat deze bijeenkomst wordt verplaatst naar een andere locatie. Er is tijd genoeg daar voldoende publiciteit aan te geven". 

Petra Hogenes van Nieuw Elan reageerde daarop dat de VVD blijkbaar niet wil dat ondernemers en burgers meedenken over oplossingen voor de Lage Zijde in nota bene het huis van de democratie. 

Fotograaf: Josh Walet