Nieuws

« Vorige - Volgende »

In december baggerwerkzaamheden Gouwe en Rijn

28 november 2014 - 13:48  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

In december baggerwerkzaamheden Gouwe en Rijn

Alphen aan den Rijn - Van maandag 8 december 2014 tot en met vrijdag 13 maart 2015 voert de provincie Zuid-Holland baggerwerkzaamheden uit op de Gouwe (omgeving Boskoop) en de Oude Rijn (centrum Alphen aan den Rijn en omgeving Bodegraven).

Planning
Van maandag 8 december 2014 tot en met vrijdag 19 december 2014 voert de provincie baggerwerkzaamheden uit op de Gouwe. Van maandag 5 januari 2015 tot en met vrijdag 13 maart 2015 wordt asbesthoudende baggerspecie verwijderd in het centrum van Alphen aan den Rijn. Ter hoogte van Bodegraven voert de provincie baggerwerkzaamheden uit van maandag 26 januari 2015 tot en met vrijdag 20 februari 2015. De exacte locaties en planning staan op www.zuid-holland.nl/baggeren. Aanwonenden worden nog per brief geïnformeerd.

Veiligheid
Er wordt strikt op toegezien dat asbesthoudend materiaal goed nat blijft, zodat de asbest zich niet kan verspreiden via de lucht. Er is dan ook geen sprake van (gezondheids)gevaar voor mensen en dieren in de directe omgeving.

Samenwerking
De baggerwerkzaamheden zijn een samenwerking tussen de provincie Zuid-Holland en het hoogheemraadschap van Rijnland. De werkzaamheden dienen namelijk een gezamenlijk belang: baggeren zorgt niet alleen voor een ongehinderde doorgang van de scheepvaart, het garandeert ook een goede afvoer van het water en bevordert de waterkwaliteit.

Fotograaf: Josh Walet