Nieuws

« Vorige - Volgende »

Fietsersbond wil maatregelen bij 's Molenaarsbrug

20 februari 2017 - 11:29  •  Erik Bruijn  •  reacties

Fietsersbond wil maatregelen bij s Molenaarsbrug

Alphen aan den Rijn - Hoewel het vrachtverkeer niet meer over 's Molenaarsbrug maar over de nieuwe Maximabrug rijdt, signaleert de Fietsersbond meer autoverkeer op 's Molenaarsbrug. Tevens is, volgens de Fietsersbond, de snelheid van het passerende autoverkeer op de smalle 's Molenaarsbrug vaak erg hoog.

"Op de brug zijn momenteel geen fietspaden of fietsstroken, zodat fietsers en autoverkeer de weg met elkaar moeten delen. Aangezien er geen snelheidsremmende maatregelen op de brug zijn en de doorgetrokken streep vaak door het autoverkeer genegeerd wordt is de veiligheid van fietsers in het geding", aldus de bond.

Fietsstroken of lagere maximum snelheid
De Fietsersbond benadrukt dat de situatie op 's Molenaarsbrug al vele jaren een belangrijk punt van aandacht is. In 2009 stond deze brug reeds in de top drie van voor fietsers gevaarlijkste punten van Alphen aan den Rijn. Helaas is in al die jaren nog niets aan de situatie verbeterd, ondanks het feit dat de brug enkele jaren terug wel een grootschalige opknapbeurt heeft gekregen. Juist daarom trekt de Fietsersbond nogmaals aan de bel.   

De Fietsersbond roept allereerst automobilisten op de snelheid op 's Molenaarsbrug te matigen, maar vraagt ook de wegbeheerder om maatregelen zoals de aanleg van fietsstroken of het instelling van een maximum snelheid van 30 km/u.

Op termijn, als de Hoorn weer geopend is, zal de Gnephoek inclusief 's Molenaarsbrug verkeersluw worden aangelegd, zo heeft de gemeente eerder laten weten

Fotograaf: Josh Walet
s Molenaarsbrug.'
's Molenaarsbrug

Karakteristiek pand naast 's Molenaarsbrug.