Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alternatief wegenplan lost problematiek wel op

14 september 2018 - 15:20  •  reacties

Alternatief wegenplan lost problematiek wel op

Alphen aan den Rijn - Het alternatieve plan is ontwikkeld door vier initiatiefnemers: Vereniging tot Behoud van Landelijk Waddinxveen, Vereniging Vrienden van het Bentwoud, Vereniging Natuurbehoud Groenpoort en Bewoners Weidelanden. Het plan gaat uit van een goede oplossing voor de grote verkeersproblemen in de regio en daarna pas kijken of de N207 zuid oftewel de Verlengde Bentwoudlaan wel nodig is.

Het alternatieve plan is tijdens de informatiemarkt door een vertegenwoordiger van de provincie Zuid-Holland, die uiteindelijk over alle regionale maatregelen beslist, in ontvangst genomen.

Het alternatief
Het voorstel van de georganiseerde inwoners bestaat uit drie belangrijke maatregelen. Ten eerste een korte verbinding  tussen de Moordrechtboog en de bestaande zuidelijke randweg bij Waddinxveen om de bereikbaarheid van deze plaats te verbeteren. Het gaat hier om een stukje asfalt van circa 500 meter, aldus een van de initiatiefnemers.

Ten tweede de aanleg van een noordelijke rondweg tussen Boskoop en Alphen aan den Rijn met een aquaduct onder de Gouwe. Dat ontlast de Zijde in Boskoop en dit vermindert het verkeer door Hazerswoude-Dorp. Voor een tweede oeververbinding is inmiddels 10 miljoen euro gereserveerd en ook de provincie heeft hier geld voor opzij gelegd.

Ten derde de aanleg van de Bodegravenboog om het sluipverkeer uit de regio te weren. Er ontstaat dan een goede verbinding tussen de snelwegen A20/A12 en N11. “Dit is onder de aandacht gebracht van de minister van verkeer”, aldus wethouder Kees van Velzen. “De eerste reactie is dat er niet genoeg geld is om alle verkeersprojecten in het land uit te voeren.”

Illustratie: initiatiefnemers alternatief plan N207-N209

Fotograaf: Alphens EV