Nieuws

« Vorige - Volgende »

Spoortunnel Leidse Schouw definitief eenbaansweg

29 september 2018 - 18:19  •  reacties

Spoortunnel Leidse Schouw definitief eenbaansweg

Alphen aan den Rijn - De raad vindt op basis van een andere interpretatie van dezelfde cijfers bij nader inzien dat een eenbaansweg in beide richtingen voldoende is. Het gaat daarbij om een kwantitatieve afweging: is dit voldoende? Dat blijkt zo te zijn. Is verdubbeling optimaler? Het antwoord daarop is ook ‘ja’, maar daar staat een meerprijs van 6 miljoen euro tegenover.

De gereserveerde 6 miljoen euro die Alphen aan den Rijn zelf zou moeten bijdragen, worden nu gereserveerd voor het oplossen van de verkeersproblematiek in Boskoop en Hazerswoude-Dorp. De totale reservering voor het oplossen van deze problematiek is nu 16 miljoen euro.

Vorig jaar was onder aanvoering van de toenmalige wethouder Tseard Hoekstra (VVD) tot twee maal twee rijbanen in de tunnel onder de spoorlijn besloten. Eerder dit jaar heeft de huidige wethouder van verkeer, Kees van Velzen, de gemeenteraad gevraagd om hier nog eens over na te denken.
Dat deed de gemeenteraad en zij gaat nu mee met een voorstel van CDA, GroenLinks en Nieuw Elan om voor de variant te kiezen met een rijstrook in beide richtingen. De meeste tegenstand kwam van de VVD die het besluit uit 2017 wil handhaven.

Fotograaf: Josh Walet