Nieuws

« Vorige - Volgende »

Geen nieuwe verbinding Kerk en Zanen en centrum

13 maart 2019 - 09:24  •  reacties

Geen nieuwe verbinding Kerk en Zanen en centrum

Alphen aan den Rijn - Uit een onderzoek van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat verreweg het meeste autoverkeer vanuit de wijk Kerk en Zanen richting centrum binnen de stad blijft. Maar een klein deel, circa 16 procent, gaat via het centrum naar de Zegerbaan-N207. De ontsluitingen van de wijk richting N11 via de Leidse Schouw en de Goudse Schouw blijken grotendeels te voldoen. Er komt wel een onderzoek om te kijken of de doorstroming bij de kruising Flemingweg – Anthonie van Leeuwenhoekweg beter kan.

Een autotunnel onder de spoorlijn door is een kostbare zaak. Er zou 26 miljoen euro moeten worden uitgegeven op basis van de prijzen in januari 2018, dat is inmiddels al meer. Vandaar dat deze optie geen prioriteit heeft.
Een fietstunnel is een mogelijkheid, maar dit verbetert de wijkontsluiting nauwelijks. Een fietstunnel is op de langere termijn wel een optie.

Stadsbus
Wethouder Kees van Velzen wil nu inzetten op meer mensen uit de auto en op de fiets. Daarnaast is de wethouder in onderhandeling met Arriva om een stadsbus permanent een ronde om het centrum en een ronde om de stad te laten maken. Ook moeten er dan goede busverbindingen met Archeon en Avifauna komen. Het gaat om de dienstregeling vanaf 2020. "Je ziet dat de bezetting van de stadsbussen goed is, aldus Van Velzen. "Nu willen we graag een stadsdienst die de hele dag rijdt, zodat je weet dat er altijd snel een bus komt."

Fotograaf: Alphens EV