Nieuws

« Vorige - Volgende »

Burgemeester Spies: 'Automobilisten, let op in het stadshart'

1 mei 2019 - 14:09  •  reacties

Burgemeester Spies: Automobilisten, let op in het stadshart

Alphen aan den Rijn - Er wordt hard gewerkt in het stadshart, o.a. aan de bouw van de bibliotheek, de aanpassingen aan de Thorbeckestraat, de tijdelijke parkeerplaatsen en de bouw van het Aarkadekwartier. Hierdoor is de situatie op de wegen in het centrum aangepast.

"Rijdt niet te hard en houd je handen aan het stuur", roept de burgemeester gisteren op aan automobilisten. Het ongeluk van afgelopen zaterdag kwam niet omdat de automobilist te hard hard gereden maar de jongen is tijdens het oversteken tegen de auto opgebotst, aldus de politie. Waarschijnlijk heeft hij niet goed opgelet met oversteken. "Maar alsnog merken en horen we van omwonenden en werkui dat er nog te hard wordt gereden in het centrum, zeker rondom de werkzaamheden. Dit levert gevaarlijke situaties op. De situatie is nu eenmaal even anders dan je gewend bent."

Vanaf juni moet de situatie veiliger worden vertelt het het college. "Dan moet de rotonde bij de Thorbeckestraat/ Lijsterlaan gereed zijn en ook de aanpassingen aan de Thorbeckestraat. Het verkeer van en naar de Oranje Nassausingel kan dan beter en vooral veiliger doorstromen", aldus wethouder Gerard van As. 

Fotograaf: Josh Walet