Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vervolg getuigenverhoor Ridderhofdrama in september

1 juli 2013 - 15:41  •  Rechtspraak.nl  •  reacties

Vervolg getuigenverhoor Ridderhofdrama in september

Alphen aan den Rijn -

De advocaat van de twee verzoekers – een eigenaar van een winkel in het winkelcentrum en een bezoeker van het winkelcentrum die tijdens de schietpartij gewond is geraakt – wil nog een aantal getuigen laten horen in de rechtszaal. Een van die getuigen was wapencommandant bij de schietvereniging toen schutter Tristan van der V. daar lid was. Daarnaast is aan de advocaat toegestaan de twee eigenaren van de wapenwinkel in het pand van de schietvereniging als getuigen op te roepen. De vader van Tristan van der V. is eveneens getuige. Hij heeft een eerder verzoek om achter gesloten deuren gehoord te worden, ingetrokken.

Voorlopige getuigenverhoor
Het voorlopige getuigenverhoor heeft als doel om feiten te vergaren met het oog op een eventuele civielrechtelijke procedure. Deze rechtbank heeft het verzoek om een voorlopig getuigenverhoor te houden in eerste instantie afgewezen. Het gerechtshof te Den Haag heeft deze beslissing deels vernietigd en heeft bepaald dat vijf getuigen moeten worden gehoord.

In het civielrechtelijke voorlopige getuigenverhoor over de schietpartij zijn op 21 mei 2013 al drie getuigen gehoord in de rechtbank. Dit waren de twee verzoekers en de voorzitter van de schietvereniging waar Tristan van der V. lid van was. Naast de drie op 21 mei 2013 gehoorde getuigen, moeten op grond van de beschikking van het gerechtshof ook de vader van Tristan van der V. en een anonieme getuige worden gehoord.

Fotograaf: Josh Walet