Nieuws

« Vorige - Volgende »

Harde kritiek rapport Bas Eenhoorn

9 juli 2013 - 11:41  •  reacties

Harde kritiek rapport Bas Eenhoorn

Alphen aan den Rijn -

De accountantskamer vindt het onjuist dat Eenhoorn wethouder Henk de Greef liet meelezen met zijn rapportage. De Geef is evenals Eenhoorn VVD'er. Omdat de burgemeester van Alphen aan den Rijn in Wassenaar woont, wekt hij de schijn van partijdigheid. Hij had het onderzoek nooit mogen uitvoeren.

BING (Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten) wordt ervan beticht het onderzoek ondeskundig, onzorgvuldig en onprofessioneel te hebben uitgevoerd, stelt de accountantskamer. Onterecht, meent BING. Zij tekent naar alle waarschijnlijkheid beroep aan.

BING: regels botsen
Het BING-onderzoek werd uitgevoerd na een incident in de gemeenteraad van Wassenaar. Tijdens een borrel na een vergadering in 2012, zou wethouder Henk de Greef seksuele uitingen hebben geuit aan het adres van raadslid Mary-Jo van de Velde. De Greef ontkent ooit gezegd te hebben dat hij haar met de gordijnen dicht en kleren uit, een lesje te willen leren.

'In de kern is de Accountantskamer van mening dat geen conclusies hadden mogen worden getrokken, omdat een aantal getuigen, in dit geval de klagers, niet aan het onderzoek wilde meewerken. De accountantsregels, althans zoals de Accountantskamer die uitlegt, lijken hier te botsen met regels voor integriteit onderzoeken en recherchebureaus', laat BING in een reactie weten.

BING had volgens de accountant nooit mogen concluderen dat De Greef de uitspraken meet 99,5 procent heeft gedaan. Van de negen mensen die de bewuste avond in het gemeentehuis aanwezig waren, zijn er vijf niet gehoord. De accountantskamer vindt het oordeel om die reden onbegrijpelijk.

Fotograaf: Josh Walet
Bas Eenhoorn.'
Bas Eenhoorn

Verdiende respect met zijn optreden als waarnemend burgemeester na de schietpartij in de Ridderhof.