Nieuws

« Vorige - Volgende »

Groene Hart Lyceum steunt Scorende Jongens!

18 juli 2013 - 13:36  •  reacties

Groene Hart Lyceum steunt Scorende Jongens!

Alphen aan den Rijn -

Wat Scorende Jongens echter niet wist, is dat het veldje waarop zij trainden geen openbaar veldje was maar een veld van het Groene Hart Lyceum. Door verkeerde informatie heeft Scorende Jongens nooit de toenadering tot het Groene Hart Lyceum gezocht. Dit werd Scorende Jongens zondag bekend en direct hebben het Groene Hart Lyceum en Scorende Jongens contact gehad en heeft Groene Hart Lyceum aangegeven met de tijdsdruk van de zomervakantie niet meer voor de vakantie toestemming te kunnen verlenen aan Scorende Jongens.

Vanwege de ervaren teleurstelling door Scorende Jongens zijn er opnieuw gesprekken gevoerd  over dit besluit en heeft het Groene Hart Lyceum besloten het veld alsnog beschikbaar te stellen tot september. Het Groene Hart Lyceum vindt het een prachtig initiatief en een maatschappelijk project dat de wijk verbindt; "daar willen wij niet tussen staan".

Één van de argumenten om Scorende Jongens ook de toegang te ontzeggen waren klachten van buurtbewoners wegens overlast. Met de voetbalschool is afgesproken dat zij in plaats van 10:00 tot 12:00 uur van 10:30 tot 12:00 uur op het veld actief zullen zijn. Ook wordt er een brief rondgestuurd om bewoners te informeren zoals men gewend is.

"Het is super en ik ben ook oprecht blij dat het Groene Hart Lyceum en Scorende Jongens eruit zijn gekomen. Alle lof voor het Groene Hart Lyceum dat zij zich hebben verdiept in ons verhaal en vervolgens zijn teruggekomen op hun besluit. Diverse mensen binnen het GHL waren al met vakantie maar maken zich in hun vrije dagen toch nog hard voor dit initiatief, dat verdient alle lof! Wij gaan ons netjes aan de afspraken houden en zullen aan de school en buurt laten zien dat ze iets binnen hebben gehaald waar ze enorm trots op zullen zijn!" aldus Scorende Jongens voorzitter Zevenbergen

"Het Groene Hart Lyceum is blij dat we in gesprek zijn gebleven omdat wij het initiatief van deze club een warm hart toedragen. Met goede afspraken gaat het lukken om enerzijds de verantwoordelijkheid van de school anderzijds de verantwoordelijkheid van Scorende Jongens op een goede manier invulling te geven, zodat de kinderen lekker kunnen sporten!" aldus Groene Hart Lyceum sectordirecteur Schouten.

Fotograaf: Josh Walet