Nieuws

« Vorige - Volgende »

Eenhoorn stopt op 31 december als burgemeester

27 september 2013 - 01:49  •  reacties

Eenhoorn stopt op 31 december als burgemeester

Alphen aan den Rijn -

'Ik heb in 2011 de Commissaris van de Koning beloofd om tot aan de voltooiing van de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2014 aan te blijven. Dat moment nadert en ik vind het goed dat het stokje dan overgedragen wordt', zegt Eenhoorn tegenover Alphen Stad FM/TV.

Tijdens Koninginnedag zei Eenhoorn nog in een radio-interview er niet onwelwillend tegenover te staan om na 1 januari tijdelijk burgemeester te zijn van de fusiegemeente. Hij zou gedurende de 'overbruggingstijd' de honneurs willen waarnemen totdat er een definitieve burgemeester komt.

Eenhoorn wordt geen CvdK
Eenhoorn heeft Jan Franssen medegedeeld toch niet beschikbaar te zijn. Over de inhoud van dat gesprek wil Eenhoorn geen mededelingen doen. Eenhoorn sluit uit dat hij Franssen in 2014 opvolgt als Commissaris van de Koning (CvdK) in de provincie Zuid-Holland.

De 67-jarige Eenhoorn gaat nog niet met pensioen. Hij blijft zelfstandig ondernemer, toezichthouder, adviseur in het openbaar bestuur en gaat weer doceren de universiteit van Groningen.

Procedure
Eenhoorn is op dit moment waarnemend burgemeester van Alphen aan den Rijn. Anja Latenstein vervult dezelfde functie in Rijnwoude. Coos Rijsdijk is burgemeester van Boskoop. Eerder hadden Latenstein en Rijsdijk al te kennen gegeven niet beschikbaar te zijn als eerste burger, na 1 januari 2014.

De nieuwe Alphen aan den Rijn-gemeente krijgt op 1 januari 2014 eerst een waarnemend burgemeester voordat definitief een burgemeester wordt gekozen door de nieuwe gemeenteraad. Dat laatste gebeurt vermoedelijk in het tweede deel van 2014. De waarnemer wordt in december aangesteld.

Fotograaf: Josh Walet
Bas Eenhoorn.'
Bas Eenhoorn

Verdiende respect met zijn optreden als waarnemend burgemeester na de schietpartij in de Ridderhof.