Nieuws

« Vorige - Volgende »

Feast4Five feestmenu voor iedereen bereikbaar

27 december 2013 - 12:15  •  Walter Zondervan  •  reacties

Feast4Five feestmenu voor iedereen bereikbaar

Alphen aan den Rijn - In het nieuwe jaar start de Food4Fifty Challenge; een intiatief van Eetbaar Alphen en Transition Town Alphen om aan te tonen dat het mogelijk is om een gezin van gezonde voeding te voorzien voor €50 per week. Wij proberen dit doel te bereiken door middel van samenwerking met supermarkten, collectief inkopen, stadslandbouw, aanpakken van voedselverspilling, het organiseren van kookworkshops, en nog veel meer.Feast4Five is het ludieke startschot voor deze Food4Fifty Challenge. Feast4Five is een recept voor een 3-gangen oudejaarsmenu van patron cuisinier Peter Batelaan van Mangerie de Zeeger, waarvan de ingrediënten voor €5 per persoon worden aangeboden door Ten Brink Foodretail/C1000 Herenhof. Het feestmenu bestaat uit vichysoisse (aardappel-preisoep) als voorgerecht, zuurkool met knolselderijpuree en kip als hoofdgerecht, en een appeltaartje a la minute als dessert. Natuurlijk wordt het recept van Peter Batelaan bijgevoegd, zodat iedereen in staat is om dit overheerlijke 3-gangen menu te bereiden.Vanaf zaterdag is dit Feast4Five feestmenu te koop bij Ten Brink Foodretail. Om deze opening een extra feestelijk tintje te geven zal de chef van Ten Brink Foodretail in de winkel dit recept klaarmaken en laten proeven! Om het Feast4Five feestmenu voor iedereen bereikbaar te maken is het ook mogelijk een Feast4Five-waardebon te kopen. Deze waardebonnen verspreiden wij vervolgens onder alle deelnemers van de Stichting Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken.

Fotograaf: Josh Walet

Verwante nieuwsberichten