Nieuws

« Vorige - Volgende »

Scouting Uithoek duikt de Zegerplas in

5 januari 2014 - 15:31  •  Hans Flotat - Scouting Uithoek  •  reacties

Scouting Uithoek duikt de Zegerplas in

Alphen aan den Rijn -

Ongeveer 45 enthousiaste leden verzamelde zich bij de T-steiger met een missie, om met een kettingreactie het spandoek omhoog te krijgen. In vijf groepen ging de kinderen aan de slag met elk een onderdeel van de kettingreactie. Verkenner Jan Noordam (14) is druk bezig met het in elkaar zetten van de 'champagne fles', een van de onderdelen "Uit de fles komt water en dat zet de wip in gang" vertelt Jan enthousiast. Of het allemaal gaat lukken is de vraag, veel vertrouwen heeft Jan er wel in. "Het komt allemaal goed met het eindresultaat". 

Het 'Waterrad' is het laatste onderdeel van de reactie. Voor Kabouter Pam (8) is het de eerste keer dat zij met de 'BRRR' meedoet. Ze is nu druk bezig met de buizen waar straks water uit komt voor het rad. "Het water komt uit de slang en gaat de buizen in," vertelt ze met een grote lach op haar gezicht. "Via de buizen komt het water in het rad en dan gaat het spandoek omhoog". Pam heeft de eer om de kettingreactie in gang te brengen. De leden staan vol spanning te kijken of het allemaal goed gaat. En het gaat op twee punten na helemaal goed. Het spandoek gaat omhoog en het vuurwerk gaat de lucht in! 

De leden kleden zich vlug om en bereiden zich voor op het koude water. "Het is niet koud!" roepen de dappere leden, vrijwilligers en ouders die het water ingaan. Met warme chocolademelk en een oliebol kijken ze bij Scouting Uithoek terug op een mooie start van 2014. 

Fotograaf: Josh Walet
Scouting Alphen aan den Rijn.'
Scouting Alphen aan den Rijn

Met 3 scoutinggroepen zit er altijd wel eentje bij die past bij jou!