Nieuws

« Vorige - Volgende »

Veel gedoe om ombudsman Alphen

24 januari 2014 - 08:29  •  reacties

Veel gedoe om ombudsman Alphen

Alphen aan den Rijn -

SP, GroenLinks, SGP, RijnGouweLokaal en Beter Alphen denken dat inwoners van Alphen aan den Rijn de ombudsman niet onafhankelijk vinden. VVD stelt de procedure ter discussie en vindt het onaanvaardbaar dat de ombudsman, ondanks wettelijk vastgesteld, voor een termijn van zes jaar wordt aangesteld. Ook twijfelt de partij aan de kundigheid van de ombudsman.

Wethouder Tseard Hoekstra (VVD) is verbolgen over de discussie. 'Het is bij wet verplicht om in januari een ombudsman te kiezen. Er was nooit urgentie of discussie. Waarom moet nu alles ter discussie gesteld worden?' Hoekstra pleit ervoor om ombudsman Jaap Molenaar komende donderdag in de gemeenteraadsvergadering aan te stellen en later een principiële discussie te voeren.

De ombudsman benadrukt onafhankelijk te zijn. Molenaar zegt met verbazing geluisterd te hebben naar sommige vragenstellers van de gemeenteraadscommissie. Hij spreekt tegen dat hij onvindbaar is voor inwoners. 'Ik heb een eigen website en ik houd spreekuren', verdedigt de ombudsman zich. Molenaar heeft de steun van het voltallige college van burgemeester en wethouders.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: ombudsman