Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense ondernemers ontmoeten Willem-Alexander

28 januari 2014 - 13:53  •  Marc Huisman  •  reacties

Alphense ondernemers ontmoeten Willem-Alexander

Alphen aan den Rijn -

Hans de Bruin, eigenaar van Gek van Fietsen.nl: "De koning was meer dan geïnteresseerd in het wel en wee van de tweewielerbranche. Wij hebben hem verteld over onze e-bike probeer poule bij Alphense bedrijven, waarbij wij de e-bike willen promoten als interessant alternatief voor de auto bij kortere ritten. Het gesprek was voorbij, voor je er erg in had. Het was een heel bijzondere ervaring."

"Een unieke ervaring, dit maak je maar eens in je leven mee." Zo omschrijft Marc Huisman, eigenaar van het gelijknamige merkonafhankelijke Autobedrijf, zijn ontmoeting met zijner Majesteit. "De koning wist dat ik de Autobedrijf van het Jaar-verkiezing had gewonnen, dat vond ik bijzonder. Hij vermoedde, omdat ik geen merkdealer ben, dat ik zou concurreren met een lagere prijs. Daarop vertelde ik dat ik zelden korting geef, maar concurreer door een persoonlijke benadering. Dat is mijn onderscheidend vermogen. Ik heb de koning een boekje overhandigd, dat mij zeer heeft geïnspireerd. De titel is: Geef nooit korting. Dat vond hij erg leuk. Ik zag de koning minuten later nog lopen met het boekje in zijn hand."

Koning Willem-Alexander opende die dag het volledig gerenoveerde BOVAGhuis in Bunnik. Bijzonder daarbij is dat zijn grootvader, Prins Bernhard, bijna 25 jaar geleden degene was die het oorspronkelijke BOVAG-gebouw opende. Ook de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, de commissaris van de Koning in Utrecht, Willibrord van Beek, en de burgemeester van Bunnik, Hans-Martijn Ostendorp, waren bij de opening aanwezig. Ruim tweehonderd BOVAG-leden en relaties waren getuige van de opening.

BOVAG is in 1930 opgericht en sinds 1989 gevestigd in Bunnik. Na bijna 25 jaar was het pand versleten en achterhaald. Een grootschalige renovatie, waarbij het gebouw werd gestript tot op het betonnen karkas en daarna weer werd opgebouwd, leverde een modern verenigingsgebouw met energielabel A op, dat fungeert als hart van de mobiliteitsbranche.

Luister hieronder ook het interview van Radio 1 over de ontmoeting met de Koning

Bovenste foto: Marc Huisman en Koning Willem-Alexander
Onderste foto: Hans de Bruin en Koning Willem-Alexander

Fotograaf: Josh Walet