Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bekentenis van verdachte in zaak Gosia Orszulik

31 maart 2014 - 17:39  •  reacties

Bekentenis van verdachte in zaak Gosia Orszulik

Alphen aan den Rijn -

De zaag heeft Maciej gedumpt in een kanaal in Lisserbroek. Het gereedschap is niet aangetroffen. Het is voor het eerst dat O. deze bekentenis aflegt. De verdachte verklaart alle lichaamsdelen in zakken te hebben gestopt.

Hij heeft het hoofd van Gosia in een koffer gedaan. Die is later in de Ringvaart in Lisserbroek teruggevonden. De koffer met de romp van Gosia heeft Maciej 's avonds als eerste gedumpt. Later gooide hij de rest van het stoffelijk overschot weg. Het complete lichaam van Gosia is teruggevonden.

Eerder bekende Maciej O. al dat hij het lichaam van Gosia Orszulik op 20 mei had gedumpt. Dat deed hij maandag tijdens de zitting wederom. Ook op een andere, elektrische zaag zijn lichaamsresten van Gosia aangetroffen. Daar heeft de verdachte geen verklaring voor.

Tien stukken
Gosia Orszulik is in tien stukken gezaagd. In heel het huis zijn bloedsporen aangetroffen. De politie heeft tien dagen onderzoek gedaan in de flatwoning van Maciej en Gosia aan de Saffierstraat in Alphen aan den Rijn.

Maciej O. blijft ontkennen dat hij Gosia heeft vermoord. Al zou hij in een opgenomen telefoongesprek wel een bekennende verklaring hebben afgelegd. Dat spreekt Maciej tegen in de rechtszaal.

Fotograaf: Josh Walet