Nieuws

« Vorige - Volgende »

ARC heeft hoogste eindsaldo bij Sportontmoeting

13 juni 2014 - 11:27  •  Commissie Sportontmoeting  •  reacties

ARC heeft hoogste eindsaldo bij Sportontmoeting

Alphen aan den Rijn -

Om 18.30 uur verzamelden de 15 deelnemende verenigingen zich met 3 dames en 3 heren bij Tempo. Vanuit daar vertrok de stoet naar de parkeerplaats bij Wet ’n Wild. Er stonden 3 onderdelen op het programma, waarbij we de hulp hadden van Kim en Danielle van Sportsok Rotterdam (bedankt!).

Als eerste een oriëntatie, waarbij aan de hand van een kaart bordjes met een code gezocht moest worden in een groot gebied. Aan de hand van de gevonden code en het goed beantwoorden van een sportvraag konden punten verdiend worden. Daarnaast was er een onderdeel waarbij nagedacht moest worden. Zo moesten er knopen gelegd worden en puzzels opgelost worden. Het derde onderdeel was een survival-run. Hierbij moest het team een parcours afleggen met hindernissen (door sloten, onder balken door) en opdrachten.

De verenigingen konden dus aan de bak! En dat deden ze dan ook. Met name de survival-run was pittig en de sloten niet allemaal even schoon. Veel deelnemers besloten dan ook om na de ronde even het meer in te duiken om zich wat op te frissen.

Na de onderdelen moest er gerekend worden, niet alleen om de uitslag van het verrassingsonderdeel te verkrijgen maar ook om de uitslag van deze 37e Sportontmoeting te kunnen bepalen. Uiteindelijk heeft AAV het tijdens het verrassingsonderdeel het beste gedaan, gevolgd door ARC en Tempo.

En dan de eindstand. Het werd spannend. Mede dankzij de inzet van de joker behaalde ARC net genoeg punten om Tempo voorbij te gaan. Dat betekent dat ARC winnaar is geworden van deze Sportontmoeting, gevolgd door Tempo op de tweede plaats en TEAN op de derde plaats.

Het zit er weer. De commissie Sportontmoeting kijkt terug op twee geslaagde weken en wil langs deze weg iedereen bedanken die dit mede mogelijk gemaakt heeft: de sponsors, de vele vrijwilligers, de verenigingen, de ploegleiders…. Op naar editie 38 in 2015. De commissie zal binnenkort evalueren en kijken welke verbeteringen we nog kunnen doorvoeren bij de volgende editie. Wij wensen iedereen een mooie zomer!

Met sportieve groet,

Commissie Sportontmoeting
Kim, Danielle, Martine, Doycke, Marc, Rick en Gellius

Fotograaf: Josh Walet