Nieuws

« Vorige - Volgende »

Oplaadpalen voor parkeergarage Castellum

10 juli 2014 - 09:44  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Oplaadpalen voor parkeergarage Castellum

Alphen aan den Rijn - Op woensdag 9 juli 2014 om hebben de wethouders Hoekstra en Stegeman 12 oplaadplekken in de parkeergarage officieel in gebruik genomen.

Openbare oplaadpalen
De oplaadpalen zijn openbaar. Eigenaren van een elektrische auto kunnen via hun energieleverancier een pas aanschaffen. Met die pas kunnen ze zich aanmelden bij openbare laadpalen. Men steekt de stekker in het voertuig en de paal. Vervolgens wordt de pas bij de oplaadpaal gehouden. Deze activeert en gaat communiceren met de auto. De paal checkt of de stekker goed is aangesloten en hoever de accu leeg is. Vervolgens start het opladen. Na het opladen wordt opnieuw de pas voor de paal gehouden. De transactie wordt vervolgens afgesloten waarna de stekker losgehaald kan worden (is tijdens het laden vergrendeld). De energiekosten worden door het energiebedrijf in rekening gebracht bij de eigenaar (tegen het kwu-tarief van zijn contract). En (in dit geval) de gemeente krijgt dit door het energiebedrijf uitbetaald.

Plek voor 12 auto’s
Er zijn 6 oplaadpalen waarop 12 auto’s (2 per paal) aangesloten kunnen worden. De oplaadpalen zijn voorzien van een 32 ampère-aansluiting. In de regio zijn het de eerste openbare oplaadpalen in een parkeergarage.

Alleen voor elektrische auto’s
Het is natuurlijk de bedoeling dat hier alleen elektrische auto’s parkeren. Parkeer dus elders als u niet elektrisch rijdt.

Fotograaf: Josh Walet