Nieuws

« Vorige - Volgende »

Hoge Diamantflat ziet er top uit na renovatie

24 juli 2014 - 12:30  •  wonenCentraal  •  reacties

Hoge Diamantflat ziet er top uit na renovatie

Alphen aan den Rijn - WonenCentraal is klaar met de renovatie van 70 woningen in de hoge flat aan de Diamantstraat in Alphen aan den Rijn. De hele flat ziet er weer fris en modern uit. De entree is opgeknapt en is nu een stuk prettiger en veiliger. Bovendien heeft wonenCentraal flink geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen. Hierdoor kunnen bewoners geld besparen op hun energierekening.

Nieuwe keuken, toilet en badkamer
In de Hoge Diamantflat kregen de bewoners een nieuw keukenblok en nieuwe wandtegels. Ook de badkamer en het toilet heeft de corporatie geheel vernieuwd. De bewoners waren blij met de uitgebreide keuze uit verschillende kleuren en formaten tegels en kleuren keukenkastjes en aanrechtbladen. Lagere woonlasten door energiebesparing WonenCentraal vindt het belangrijk om een steentje bij te dragen aan lagere woonlasten voor haar huurders. Oude boilers en geisers heeft de corporatie laten vervangen door een energiezuinige, individuele ketel voor warm tapwater. Iedere woning heeft nu overal isolatieglas met nieuwe kozijnen en voordeuren. Ondanks de kleine huurverhoging voor de isolatiemaatregelen kunnen de huurders besparen op hun maandelijkse woonlasten door een lagere energierekening.  

Verbeteren van de veiligheid
Bij de renovatie stond ook veiligheid op het programma. De bewoners kregen een nieuwe meterkast met meer groepen. De entree heeft nieuwe brievenbussen en bellenbord. Met de nieuwe video-intercom kunnen bewoners bovendien zien wie er aanbelt. De nieuwe tegels op de wanden en vloer van de entree maken dat de entree er nu fris en modern uitziet. De entreehal is licht en overzichtelijk geworden en daarmee een stuk veiliger. Ook de bergingen zijn aangepakt. De lange bergingsgangen zijn vervangen door korte gangen met brandveilige maatregelen. Kortom, de flat ziet er top uit en is weer prettig om in te wonen.

Hieronder zie je de before & after-foto's van de hoge flat aan de Diamantstraat

 

 

Fotograaf: Josh Walet
Woonforte.'
Woonforte

Een woning waarin u zich thuis voelt.