Nieuws

« Vorige - Volgende »

'Schooltablets' voor de Groen van Prinstererschool

4 september 2014 - 08:56  •  reacties

Schooltablets voor de Groen van Prinstererschool

Alphen aan den Rijn -

'De Groen' gaat een jaar proefdraaien met tablets in de groepen 4 en 5. Alle leerlingen uit deze twee groepen zullen een eigen schooltablet gaan krijgen, wat ze gaan gebruiken voor technisch lezen, rekenen, spelling, taal, woordenschat en het automatiseren van bijvoorbeeld tafels.

De tablets blijven op school en worden iedere dag opgeladen. Na dit proefjaar zullen vervolgens alle leerlingen van school, vanaf groep 4, hun eigen schooltablet gaan krijgen. Het tablet blijft in eigendom van de stichting Snappet, waar de Scope scholengroep een overeenkomst mee heeft gesloten.

Alle betrokkenen op 'De Groen' zijn blij om meer eigentijds onderwijs uit de 21e eeuw te kunnen geven. Uit allerlei onderzoeken blijkt immers dat leerlingen anderhalf tot twee keer zo veel leerstof tot zich kunnen nemen en dat zij gemotiveerder zijn en dat ook blijven. Ook voor de leerkracht heeft het werken met tablets voordelen: de tablet kijkt het werk direct na en de leerkracht kan makkelijker en beter aansluiten bij wat een kind voor leerstof nodig heeft. Ook kunnen de resultaten nog beter worden gevolgd. Het leren gaat dus beter en makkelijker!

Iedereen op school is zich echter ook bewust dat het schrijfonderwijs niet de dupe mag worden als leerlingen op een tablet werken. Leerlingen blijven op school ook schrijven.

Fotograaf: Josh Walet